• 19 Nisan 2024 Cuma
ABD İNSANSIZ HAVA A 0 Yorum85 BEĞENİ
ABD İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI GEÇİCİ OLARAK KARADENİZ BÖLGESİNE KONUŞLANIYOR

ABD İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI GEÇİCİ OLARAK KARADENİZ BÖLGESİNE KONUŞLANIYOR

10 Temmuz 2019 Çarşamba          

ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız uçaklar, Romanya’da bir üste konuşlanarak Karadeniz’e yönelik görev uçuşları gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda, sayısı verilmeyen personel ve destek ekipmanı UAV’ler ile birlikte Romanya'nın merkezindeki Campia Turzii Hava Üssü'ne konuşlandırıldı. Bölgede ABD ve NATO ile Rusya arasında gerginliklerin sürmesi nedeniyle, ABD istihbarat toplama yeteneklerini Karadeniz’e yaklaştırıyor.

Avrupa'daki Amerikan Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapan, MQ-9 Reapers İHA Grubu’nun güneye kaydırılmasının nedeni olarak hâlihazırda kuzeybatı Polonya’da bulunan ana üste yürütülen inşaat çalışmaları gösterildi.

Bu konuşlanma ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın (USAFE) 4 Temmuz'da yaptığı açıklama ile kamuoyuna bildirilmiş oldu.

UAV devriye sahaları ayrıntıları belirtilmemekle birlikte, birliğin görevinin istihbarat, gözetim ve keşif yapmak olduğu açıklandı. Görevin süresi hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Bilindiği gibi NATO Nisan 2019’da askeri durumsal farkındalığın artırılması için Karadeniz’de varlığını genişletme kararı almıştı.

Karadeniz'deki gerilimler geçen yıl, Rusya'nın üç Ukrayna gemisini ele geçirmesiyle artmıştı.

ABD ve NATO Karadeniz’e yönelik faaliyetleri kapsamında, özellikle Romanya’yı tercih ediyor ve bu ülkede yatırım yapıyor. Bu durum bir ölçüde, Türkiye ile NATO-ABD ilişkilerindeki (şimdilik rekabet olmasa bile) mevcut soğukluğun bir yansıması olarak kabul edilebilir.

Kaynak: https://www.stripes.com/news/europe/us-drones-make-temporary-move-to-black-sea-region-1.589505


1252 Görüntülenme Sayısı
  

Sizin Yorumlarınız Bizim İçin Önemli *