• 18 Nisan 2024 Perşembe
UZAYLILAR GÜNEŞ SİS 0 Yorum1 BEĞENİ
UZAYLILAR GÜNEŞ SİSTEMİNİ ZİYARET EDİYOR OLABİLİR

UZAYLILAR GÜNEŞ SİSTEMİNİ ZİYARET EDİYOR OLABİLİR

11 Mart 2023 Cumartesi          

 

Zamone Perez*

 

Pentagon'un tanımlanamayan hava olayları araştırma ofisi başkanı Salı günü paylaşılan bir rapor taslağında, dünya dışı varlıklara ait ana gemi ve daha küçük sondaların güneş sistemimizdeki gezegenleri ziyaret etmekte olma olasılığının bulunduğunu belirtti.

Pentagon'un Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) Başkanı Sean Kirkpatrick , Harvard Üniversitesi astronomi bölümü başkanı Abraham Loeb ile birlikte hazırladığı bir araştırma raporunda, “bir yapay yıldızlararası seyahat eden nesne, potansiyel olarak Dünya'ya yakın geçişi sırasında birçok küçük sonda salan bir ana araç olabilir; ki bu durum, NASA görevlerinden çok da farklı olmayan bir operasyon şeklidir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Temmuz 2022'de AARO kurulduğunda direktör olarak atanan Kirkpatrick, daha önce Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın Füze ve Uzay İstihbarat Merkezi'nde baş bilim insanı olarak görev yapıyordu. Bir Pentagon basın açıklamasına göre “AARO, askeri tesislerin etrafındaki tanımlanamayan nesneleri" araştırmak için kuruldu.

Öte yandan Abraham Loeb, Ekim 2017'de güneş sistemimizin ilk güneş dışı bir cisim tarafından ziyaret edildiğini öne sürerek ün kazanmıştı. O sırada Hawaii'deki PanSTARRS teleskopu, bazı bilim adamlarınca bu cismin güneş sisteminin dışından geldiğinin ileri sürülmesine neden olan bir hızda hareket eden bir nesne tespit etmişti. Nesnenin yörüngesi, güneşin yerçekiminin yanı sıra başka olası itki kuvvetlerine de işaret ediyordu.

Bilim adamları, Kirkpatrick ve Loeb'in araştırma makalelerinde araştırma yeteneklerine sahip olası bir ana gemi örneği olarak sundukları cisme, Hawaii dilinde "keşif" için kullanılan terim olan "Oumuamua" adını verdiler.

Yazarlara göre, "Uygun tasarımla, bu küçük sondalar Dünya'ya veya diğer güneş sistemi gezegenlerine keşif için ulaşabilir ve Gökbilimciler, mevcut teleskoplar yeterli güneş ışığını yansıtmadıkları için bu cisimleri fark edemezler”.

"Tanımlanamayan Hava Olayları Üzerindeki Fiziksel Kısıtlamalar" başlıklı araştırma makalesi, Çin casus balonunun yol açtığı etkiyle, tanımlanamayan uçan cisimlerin bir ay boyunca yoğun bir şekilde incelenmesinin ardından geldi. Daha sonra da üç adet yeni tanımlanamayan nesne tespit edildi.

Kaynak: Observation Post.

*Zamone Perez , Defence News ve Military Times muhabiri.


625 Görüntülenme Sayısı
  

Sizin Yorumlarınız Bizim İçin Önemli *